Många nyfikna på nya bilar på stan – räddningstjänsten visade upp arbete vid olycka

Det var ett stort intresse för evenemanget Bilar på stan under lördagen. Drygt 50 bilhandlare hade förvandlat Drottninggatan till en stor bilhall med den röda mattan utrullad.

Det är femte året i rad som City Örebro anordnar eventet i samarbete med MRF, Motorbranschens Riksförbund. På den övre delen av Stortorget visade räddningstjänsten upp hur de samverkar vid en trafikolycka. Vid övningen satt en person fast i en krockad bil och brandkåren fick klippa upp bilen för att komma åt den “skadade”. Arbetet följdes av en stor skara nyfikna. Precis när övningen avslutades gick ett skarpt larm om en trafikolycka, så brandkår och ambulans drog snabbt från platsen med blåljuset på.

Se Örebrokurirens bilder från Bilar på stan:

 

 

 

 

 

,