Unik chans för foodtechföretag – pitcha sina varor och tjänster i Hongkong

Inom en femtimmarsradie runt Hongkong bor en tredjedel av världens befolkning. Nu erbjuder Alfred Nobel Science Park foodtechföretag i regionen en chans att få åka dit och pitcha sina varor och tjänster. – Det är en fantastisk möjlighet, säger Annika Grälls på Alfred Nobel Science Park.

De senaste tio åren har digitaliseringen har svept in som en våg över nästan alla branscher och industrier. Spotify, till exempel, förändrade i ett slag hela musikindustrin.

En av de branscher som än så länge inte har påverkats så mycket är livsmedelskedjan. Nu har dock digitaliseringsvågen nått även dit och de innovativa lösningarna går under begreppet ”foodtech”.

– Foodtech är otroligt hett och det är en av de sista sektorerna som ska genomgå digitalisering, säger Annika Grälls, som är profilområdesansvarig för Mat och måltid inom Alfred Nobel Science Park.

Förra veckan medverkade Annika Grälls på en internationell konferens om framtidens mat i Hongkong. Under ett möte med bland andra svenska generalkonsulatet i Hongkong och Invest Hong Kong fick Annika Grälls i uppdrag att ta kontakt med Business Sweden, ett export- och investeringsråd som ägs av svenska staten.

– Det visade sig att Business Sweden just nu letar efter foodtechföretag, som ska utbildas och få åka på en jättestor mässa i Hongkong, som heter Start me up, i januari nästa år.

Och det är snabba ryck. Företagen måste väljas ut under oktober, för sedan drar utbildningen i gång under november och december.

,