Här är Örebros dyraste adresser – ett kvadratmeterpris på nära 41 000 kronor

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik kartlagt vilka adresser i Sverige som är de dyraste, baserat på kvadratmeterpris för bostadsrätter och snittpris på villor de tre senaste åren. Inte helt oväntat ligger nio av Sveriges tio dyraste adresser på Östermalm i Stockholm med Floragatan i topp, följt av Strandvägen och Grev Turegatan.

I Örebro finns de dyraste bostadsrätterna i Oskarsparken med ett kvadratmeterpris på nära 41 000 kronor. Snittpriset på en villa är högst på Femkampsgatan med drygt 5,8 miljoner kronor, enligt statistiken.

– Det finns adresser där kvadratmeterpriset i stort sett alltid är högt och som sällan påverkas av rådande ränteläge och andra yttre faktorer som kan påverka bostadspriserna. Det tydligaste exemplet är de anrika kvarteren på Östermalm, där omsättningen på bostäder är låg samtidigt som köpkraften bland dess spekulanter är väldigt hög, säger Petra Wester, tf vd på Svensk Fastighetsförmedling.

källa/ foto: Svensk Fastighetsförmedling

,