Örebro närmar sig topp 100 på Svenskt Näringslivs ranking – “högsta betyget på 15 år”

Örebro kommun hamnar på plats 104 i Svenskt Näringslivs rankning över landets företagarklimat. Det är 15 steg upp jämfört med fjolårets granskning.

Läs mer här: https://www.foretagsklimat.se/orebro

– Som jag sa redan i våras så går mycket i rätt riktning i storkommunen Örebro. I enkäten fick det sammanfattande omdömet det högsta betyget på 15 år. Det finns dock områden som företagen inte ens sätter betyget godtagbart på och som den kommunala organisationen behöver jobba vidare med och det gäller dialogen med näringslivet, information till företagen, upphandlingar och tillgången på medarbetare med relevant kompetens, säger Karl Hulterström på Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv sammanställer varje år sedan 2001 en ranking av företagsklimatet i alla Sveriges kommuner. Syftet är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Rankingen baseras till två tredjedelar på enkätsvar från totalt 31 000 företagare.

,