Storslagna Mozartkonserter med tre körer i Olaus Petri kyrka

Än en gång tar sig körerna i Olaus Petri kyrka an Mozarts vackra musik. Den 13 och 14 oktober framförs Mässa i c-moll av tre körer, sångsolister och Drottningholms Barockensemble. – Det ett magnifikt verk, säger Mats Bertilsson, dirigent.

Wolfgang Amadeus Mozarts musik älskas och beundras över hela världen. För två år sedan framfördes hans välkända Requiem i Olaus Petri kyrka.

 Requiem är ett av de två stora körverk som Mozart tonsatte. Nu är det dags för det andra, nämligen Mässa i c-moll – ett storslaget och dramatiskt verk, som han skrev i samband med sitt bröllop med Constanze, säger Mats Bertilsson.

– Förutom mässan framför vi även ett kortare Mozart-verk som heter Vesperae solennes de Confessore och bland annat innehåller det oerhört uppskattade sopransolot Laudate Dominum.

Medverkar gör de tre körerna Olaus Petri Cantores, Ungdomskören OPQ och Olaus Petri Vocalis, sångsolisterna Anna Wikblom, Anna-Sofia Gahnfelt, Eva Dobreff, Simon Wämmerfors och Lars Edling samt välkända Drottningholms Barockensemble, där samtliga musiker spelar på tidstrogna instrument.