Lackerare och verkstad kan vinna pris på Motorgalan

Nu är det klart vilka som är finalister på Motorgalan 2018. MotorMagasinet har utsett 36 finalister i 12 kategorier. Den 8 november koras tolv vinnare på Berns i Stockholm. Örebro har finalister i två kategorier, årets lackerare och årets verkstad.

“Tomas ”Totte” Landberg på Möller Bil i Örebro har genom sitt kunnande lockat kunder i många år. Han har blick för att ge kunden det där lilla extra och bilar han lackerat dyker ofta upp som vinnare på bilutställningar”.

“Speedy Bilservice Örebro har på tre år ökat sin omsättning med 54 procent. Branschens stora problem är att finna rätt personal som är förutsättningen för att förbättra ett resultat. Speedy Bilservice i Örebro valde att anställa tre mekaniker från Syrien, vilket är modigt med tanke på språkproblem och integrering i det svenska samhället. För att acklimatisera mekanikerna till det svenska arbetslivet och språket, har verkstan på eget initiativ anlitat en svensklärare som kör svenska två timmar i verkstaden varje fredag”.

– Motorgalan är en fest där branschens alla hjältar får stå i fokus. Ett evenemang där alla delar av branschen kan mötas, utbyta erfarenheter och tillsammans fira branschens hjältar. Ett firande som innefattar att kora Årets vinnare i olika kategorier i branschen, säger Olle Holm, chefredaktör för branschtidningen MotorMagasinet som står bakom Motorgalan.

Nu får alla som jobbar på bilverkstäder, hos bilhandlare, i reservdelsbutiker med flera sin egen gala. Den 8 november är det dags för Motorgalan 2018 på Berns salonger i Stockholm. Det är första gången det arrangeras en gala i Sverige för hela fordonsbranschen.