Karin Ward är länets Formbärare 2018 – “förgyllt och berört många platser och människor”

I lördags korades Årets Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i just sin region. I Örebro län blev det skulptören Karin Ward.

Motivering:

“Karin Ward skapar spännande och vackra skulpturer i varierade material och tekniker. Genom åren har hennes verk förgyllt och berört många platser och människor i Örebro Län, Sverige och internationellt. För stort mod, vackert hantverk och envishet med materialen och idéerna, utses Karin Ward till Årets Formbärare i Örebro 2018”.

Svensk Forms 13 regionalföreningar har för sjätte året i rad utsett varsin Formbärare i samband med föreningens födelsedag som firas i hela landet den 6 oktober. Formbärarna får stolt bära titeln i ett helt år, fram till nästa Formslag (Svensk Forms födelsedag).

– Med allt från folkbildande löparskor till samisk formutbildning och kvalitetssäkrad miljö i äldreboende visar årets Formbärare på den bredd och kreativitet som lyfter vikten av design när vi firar vår födelsedag över hela landet, säger Mats Widbom, vd för Svensk Form.

Foto: Nina Hellström