Världens Barn: Örebro var den mest generösa storstaden i insamlingen

I helgen passerades kampanjkulmen för Radiohjälpens insamling Världens Barn,
Sveriges största insamling. Årets resultat uppgår hittills till 77,8
miljoner kronor. Kommunkampen är ett tävlingsmoment som sporrar till mer insamling. I årets insamling är det Örebro som kammar hem titeln som årets mest generösa storstad med 7,66 kronor insamlade per person.

– Att få ett kvitto på det engagemang som jag sett under året är helt fantastiskt, säger Madde Klippel, kommunsamordnare för Världens Barn i Örebro. Det är så överväldigande att se alla ideella krafter som under året strävar mot ett gemensamt mål genererar i en tryggare och bättre plats för världens alla barn.

– Radiohjälpens kampanj Världens Barn förändrar livet för hundratusentals barn. Genom den bidrar vi till ökad hälsa, skolgång och trygghet. Men den är mer än så! När tiotusentals frivilliga engagerar sig samtidigt som SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion lyfter insamlingen så blir det en manifestation för barns rättigheter, säger Evy Jonsson, kampanjledare för Världens Barn.

Örebro län lyckats samla in 2,295,811 kronor och hamnade på en stark fjärde plats, med 7,65 kronor insamlade per person.

 

,