Här öppnar Åhléns sin outlet – invigning under första halvåret 2019

Efter en framgångsrik lansering av de två första Åhléns Outlets i Västerås och Norrköping är det nu klart att fyra nya Åhléns Outlet ska öppnas. Först ut är Södertälje som beräknas öppna i slutet av detta år. Därefter följer lansering i Umeå, Örebro och Sundsvall.

I Södertälje byggs ett befintligt Åhléns varuhus om och öppnas som en Åhléns Outlet i slutet av året, vilket blir den första butiken i ett Cityläge. En ny Åhléns Outlet i Umeå öppnas även integrerad i anslutning till Åhléns varuhus. Den primära etableringsplanen är dock att fortsätta finnas på externa handelslägen och i Örebro öppnar Åhléns Outlet i området Marieberg samt ytterligare en butik i Sundsvall i området Birsta. Butikerna beräknas öppna under första halvåret 2019.

– Vi har haft en bra utveckling, en stark öppning och en bra sommar. Kunderna gillar det vi erbjuder och vi har många långväga kunder som enskilt åker till våra varuhus som en utflykt. Efter utvärdering och finslipning av konceptet är vi därför helt redo att öppna Åhléns Outlets på fler, attraktiva, ställen, säger Stina Klaesson, VD Åhléns Outlet.

Åhléns Outlet erbjuder fortsatt ett sortiment för hem, dam, herr och barn med både välkända varumärken och nya, tillfälliga, varumärken till 30-70 procent lägre pris än rekommenderat pris. Rent sortimentmässigt kommer det att finnas en hel del nyheter som släpps vartefter med start nästa år.

– Detaljhandeln genomgår nu en stor förändring som öppnar upp för nya lägen och möjligheter. Efterfrågan på olika sortiment och prisklasser har stadigt ökat de senaste åren och de här nya behoven möter Åhléns Outlet väl, och gör att vi kan fortsätta etableringen, säger Gustaf Öhrn, VD Åhléns.

,