Jason Diakités En droppe midnatt till Conventum

I höst är det sista chansen att se Jason Diakités scenföreställning En droppe midnatt. Den 25 oktober är det turnépremiär på Draken i Göteborg och den 10 november kommer den till Conventum.

– Jag är så oändligt tacksam över denna snart fyra år långa resan med En droppe midnatt, från idé till bok till föreställning och musik. Det ska bli så kul att få spela den ute i landet nu , säger Jason Diakité.

Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien.