Dagar med fokus på mänskliga rättigheter

Nu sätts det extra fokus på mänskliga rättigheter i Örebro. Mellan 20 och 25 oktober fylls staden av evenemang som på olika sätt lyfter människors lika värde. Det handlar om allt från genus, hur olika kulturer ska kunna mötas, och mycket mer. Och i år satsas det också extra på syn-, skriv- och teckenspråkstolkning, skriver Örebro kommun i en information.

– Det finns ett stort engagemang för mänskliga rättigheter i Örebro och det jobbas hårt med frågan i civilsamhället i Örebro. Det vill Örebro kommun uppmärksamma. Mänskliga rättigheter måste alltid försvaras, debatteras och synliggöras, säger Lovisa Strand, strateg för mänskliga rättigheter i Örebro kommun.

Dagarna inleds den 20 oktober på Våghustorget klockan 13.00 med musik, tal och underhållning av bl.a. Anna Bergendahl och Spelrum. Invigningstalare är Agneta Blom, kommunfullmäktiges ordförande. Konferencier är Tobias Kandenäs. Samtidigt delas Örebro kommuns fritidspris ut till förening med barn- och ungdomsverksamhet som gör särskilda insatser.

Här är hela programmet:

https://www.orebro.se/mr-dagar