Sara Bronner och Niclas Persson fortsätter som språkrör för MP

De nuvarande kommunalråden för Miljöpartiet i Örebro, Sara Bronner och Niclas Persson, får fortsatt förtroende från medlemmarna att verka som språkrör. Det framkom vid en omröstning på måndagen.

“Att det kommer bli fyra utmanande år är också tydligt. Vi har halverat våra mandat i fullmäktige och våra politiska resurser i Rådhuset kommer att minska kraftigt. Men – jag är övertygad om vi kommer klara det också. Maskrosen är en jäkligt stark och envis liten växt. Vi blir fler medlemmar varje månad, människor som förstått att det är VI tillsammans som kan hejda klimatförändringarna, rädda skogarna och haven, och göra samhället varmare och medmänskligare”, skriver Sara i en kommentar.

“De kommande åren kommer Örebro kommun behöva fatta många viktiga och avgörande beslut för klimatet. Det behövs handlingskraftiga och modiga politiker för att ta dem. Jag och Sara har varit tydliga mot våra medlemmar ikväll att vi tänker vara en blåslampa på de styrande politikerna så de lever upp till detta. Vi tänker jaga på dem för att ta ansvar och tjata på dem att vara modiga. Vi kommer ha mycket att göra de kommande åren”, säger Niclas.