Fotografen och bildkonstnären Andreas Varro är svensk mästare i fotografi

Örebrobaserade fotografen och bildkonstnären Andreas Varro blev  i måndags svensk mästare i fotografi. Varro blev kategorivinnare i tre olika bildkategorier vilket premierades med tre guldmedaljer, men han vann även titeln svensk mästare som går till den fotograf som har högst antalet totalpoäng i tävlingen. Varro vann guld i kategorierna Digital Illustration, Kommersiell bild och Kreativt Porträtt.

– Jag är så glad, det känns bra att få ta hem denna seger. Förra året vann jag guld i kategorin Digital Illustration och siktade på ett bättre resultat detta år, men detta var över mina förväntningar, säger Andreas Varro.

SM i fotografi arrangeras av Svenska Porträttfotografers Förbund och har arrangerats sedan 2013 men tidigare under ”SM i porträttfotografi”, nytt för i år är att tävlingen öppnar upp för fler olika typer av fotografi. Tävlingen har tio kategorier och totalt 524 bidrag lämnades in. Tävlingen arrangerades på Scandic Star Hotel Sollentuna.

Bilderna bedöms av en Internationell jury om fem personer från större Europeiska fotografiförbund.  Tävlingen har ökat i popularitet för varje år och är riktad till både professionella och amatörfotografer i Sverige. Tävlingen har 10 olika kategorier: Klassiskt Porträtt, Kreativt Porträtt, Barn, Baby, Bröllop, Fine Art, Kommersiellt, Natur/vildliv, Digital Illustration och Reportage

Andreas Varro är prisbelönt med åtta stora nationella och internationella utmärkelser, bland annat med en bronsmedalj i Världsmästerskapen i Sydney 2018.
,