Örebropratarna på väg mot 50 – planerar för nya program nästa sommar

Nu är det klart att det blir en ny säsong av Örebropratarna. Det populära programmet har hittills lockat till över 300 000 besök på sajten – och det blir fler för varje dag. I snitt gör det 7 500 besök per program. Sedan starten 2016 har 40 personer med koppling till Örebro spelat in sina berättelser och valt sin favoritmusik.

Under nästa år kommer tio nya program att produceras. Det innebär att sommaren 2019 kommer Örebropratarna upp i det magiska talet 50 vad det gäller antalet program. Nu inleds arbetet med att finna annonsörer och framför allt – hitta de tio personerna som ska få göra sin alldeles egen version av Örebropratarna.

Örebropratarna produceras av de två frilansjournalisterna Tomas Jennebo och K-G Ekblom.

– Jag har ju förmånen att få träffa alla våra pratare i samband med inspelningen och är ju på så sätt också den första som får höra alla berättelserna. Utan skyddsnät skulle man kunna säga. Vilket fått håren på armarna att stå rätt ut mer än en gång under de här åren. Den känslan tror jag också att många av de som lyssnar på de färdiga programmen delar. Örebropratarna är väldigt nära, skulle jag vilja säga. Nära hjärtat, menar Tomas Jennebo.

– Det är alltid med stor glädje, förväntan och spänning man drar igång en ny säsong av Örebropratarna. På bara två år har programserien blivit ett begrepp med en växande skara lyssnare. Redan nu börjar vi arbetet med att få fram tio personer som kommer att bli Örebropratare sommaren 2019, har du något önskemål är det bara att höra av sig, hälsar K-G Ekblom.