Fler fartkameror sätts upp i länet

Under vecka 43 och 44 sätter Trafikverket upp elva nya trafiksäkerhetskameror på vägarna i Örebro län. – Vi sätter upp trafiksäkerhetskameror eftersom de bidrar till sänkt hastighet vilket räddar liv, säger trafiksäkerhetssamordnare Britt Lisra på Trafikverket.

Trafiksäkerhetskamerorna placeras på väg 49, väg 51 och väg 205, och sitter där hastigheterna är höga och risken för svåra trafikolyckor är stor. Hastigheten är helt avgörande för hur svårt människor skadas i en trafikolycka. – Om alla förare i Sverige höll hastighetsgränserna skulle många liv räddas varje år, berättar Britt Lisra.

Alla Trafikverkets kameror placeras synligt och hastigheten är väl skyltad vid kamerorna så att alla kan köra lagligt.

Endast de som kör för fort fotograferas och registreras.