Mia Lingåker arbetar för att öka kunskaperna om sexuella övergrepp – fick pedagogiskt pris

Mia Lingåker arbetar för att öka kunskaperna om sexuella övergrepp och hur de kan förhindras. På Lärardagen i Conventum 29 oktober belönades hon av Örebro kommun med Pedagogiskt pris 2018 i kategorin förskola.

Juryns motivering
”Genom att alltid se möjligheter och våga tänka utanför boxen har du väckt och drivit på arbetet med att skydda och stärka varje barns integritet och öka personalens kunskap om sexuella övergrepp och hur de kan förhindras. Du har med ditt mod och din kämpaglöd lyft upp en viktig, känslig och nödvändig diskussion i ljuset.” Så stod det bland annat i juryns motivering.

– Oj, det här känns omtumlande. Jag var nöjd över att bara var nominerad. Jag har vågat lyfta ett ämne som vi pratar alldeles för lite om i förskolan. Jag gav inte upp utan nu genomsyrar de här frågorna hela verksamheten, säger Mia Lingåker och fortsätter.

– Jag fick ett riktigt uppvaktande när jag såg siffror och statistik på hur utsatta barnen verkligen är. Ett av fem barn utsätts för en någon form av sexuellt övergrepp innan de fyller 18. De här barnen har vi i våra verksamheter varje dag, säger Mia.

källa/ foto: Örebro kommun

,