900 undersköterskor på konferens – “möjlighet till möten och fortbildning”

Region Örebro län vill med Hälso- och sjukvårdsdagen för undersköterskor lyfta fram en yrkesgrupp och ge dem möjlighet till möten och fortbildning.

Intresset har varit stort för att delta på Hälso- och sjukvårdsdagen för undersköterskor i Örebro den 14 november. Från en blygsam start 2017 med 270 deltagare i Wilandersalen på Universitetssjukhuset fyller nu arrangörerna konferenscentret Conventum Kongress med 900 deltagare.

– Det här är den största undersköterskekonferensen i Sverige. Vi fick lov att stänga anmälan vid 900, men många fler är intresserade av att delta, säger Maria Wahlter-Haponski, studierektor på Utbildningscentrum på Region Örebro län och initiativtagare till konferensen.

Maria Larsson, landshövding i Örebro län, ska inviga dagen. Utredare från Regeringskansliet ska berätta om en pågående utredningen som syftar till att öka kvaliteten och säkerheten i hälso- och sjukvården och omsorgen avseende undersköterskor. Läkaren Jakob Baianstovu Ström ska prata om hjärnan och Kim Thorsen, utbildningschef på USÖ, ska prata om att handleda elever.

foto: L-G Jansson