Kommunen startar podd till stöd för tonårsföräldrar

Att ha en tonåring hemma kan vara jättehärligt, men det kan också vara en utmaning. Nu startar Föräldrastöd och Fältgruppen i Örebro kommun en podd som stöd till alla tonårsföräldrar.

– I Tonårstiden – hur svårt kan det va? pratar vi om olika ämnen som är aktuella för alla tonårsföräldrar. Några av de teman som vi diskuterar är frigörelse, alkohol och relationer med olika inbjudna gäster. Och vi hoppas så klart att många ska både lyssna men också vända sig till oss med önskemål och frågor. Det blir allvar, skratt och igenkänning för många, säger de två programledarna Jessica Widenström och Helena Österholm.

– Podden är ett sätt för oss att ytterligare stödja föräldrar. Hos oss kan man få gratis stöd i hur du ska kunna stötta din tonåring och minska konflikter i relationen med ditt barn. Det kan handla om alltifrån att förebygga till situationer som är allvarliga och svåra. Och vi hoppas också att podden ska få ännu fler att få upp ögonen för den hjälp man kan få av kommunen, med svåra frågor och utmaningar men också som stöd när det gäller alla funderingar kring föräldraskapet. Till oss kan alla vända sig om man till exempel är orolig för sin tonåringeller är intresserad av att gå en föräldrakurs säger Annie Wärnelid, enhetschef för Förebyggande enheten inom Socialförvaltningen.