Race Day krockar inte med Indycar – Marcus Ericsson kan köra i city

I dag blev det klart att racingföraren Marcus Ericsson kör amerikanska serien Indycar nästa säsong. En av tävlingarna 2019 går den 1 september i Portland. Mellan den 13-15 september arrangeras eventet Örebro Race Day. Tidsmässigt ser det ut som att vår lokale världsförare kan vara på plats på hemmaplan då. Nästa lopp i Indycar körs den 22 september.

Örebrokompaniet genomför evenemanget Örebro Race Day för tredje gången. Flera stora förändringar planeras: “En ny spektakulär bansträcka runt Örebro slott, gratis entré för alla besökare, ännu mera motor – tredagars evenemang samt breddat innehåll – både elbilar och motorcyklar”, hälsar arrangören.

”2019 års upplaga av Race Day ska bli mer tillgänglig, mer hållbar och ännu mer sätta Örebro i fokus. Dessutom vill vi se fler tjejer på banan. Vi väljer att lansera de övergripande planerna redan nu för att så tidigt som möjligt involvera staden och invånarna. Målsättningen är att bjuda på ett helt unikt stadsevenemang mitt i centrala Örebro i anslutning till stadens ikon Örebro slott” sa Louise Anestad, evenemangs- och varumärkesansvarig på Örebrokompaniet i en tidigare kommentar.

”Örebro är Nordens motorsportshuvudstad. Är det någonstans Race Day ska vara så är det här. Vår stad är minst lika häftigt som Monte Carlo”, sa Maria Larsson, landshövding, Örebro län.