Social Impact Lab vid Örebro universitet får 3,8 miljoner från Vinnova

Social Impact Lab vid Örebro universitet har visat sig vara ett framgångskoncept. Nu beviljar Vinnova nästan 3,8 miljoner kronor för att Social Impact Lab ska kunna vidareutveckla sin modell.
– Det känns som en bekräftelse på att vi har gjort något som ligger i tiden och som andra kan tro på, säger verksamhetsledaren Åsa Allard.

Målet med Social Impact Lab är att skapa sociala innovationer, genom att omvandla den forskning och kompetens som finns vid Örebro universitet till innovativa lösningar, praktiska metoder och verktyg – som kommer till nytta i samhället.

Social Impact Lab är en del av Innovationskontoret Fyrklövern, ett samarbete mellan Örebro universitet, Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet.

Rent organisatoriskt drivs Social Impact Lab av Örebro universitet Enterprise AB, vilket är en del av det statligt ägda Örebro universitet Holding AB. Pilotverksamheten har finansierats genom projektmedel från ÖMS Access, Europeiska regionala utvecklingsfonden, Örebro universitet Holding AB samt Länsstyrelsen i Örebro län.