Fler bussturer västerut – extrabussar sätts in mellan Örebro och Karlskoga

Resandet ökar på många håll i länet. Det märks bland annat på linje 500 mellan Karlskoga-Örebro och med linje 502 mellan Degerfors-Karlskoga. För att möta upp behovet och säkra kvalitén för resenärerna ombord förstärks busstrafiken mellan orterna från och med måndag vecka 45.

På vardagsmorgnar avgår det en buss var sjunde minut från Karlskoga till Örebro. Trots de täta turerna har bussarna de senaste veckorna varit fullsatta och på många av turerna har resenärer endast kunnat erbjudas en ståplats i bussen.

– Att fler väljer att resa med oss är en fantastisk utveckling som vi har all anledning att vara stolta över, men det ställer också krav på hur vi utför trafiken, säger Fredrik Eliasson, Kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.

Turen från Karlskoga till Örebro på vardagar med ordinarie avgångstid klockan 07.05 förstärks med en extrabuss. Busstrafiken förstärks även kring lunchtid på linje 502 mellan Degerfors och Karlskoga.

,