Netto öppnar konceptbutik i Tybble

Netto Sverige öppnar den 1 november en unik butik i Örebro. Konceptbutiken som har fått en ny spännande design och en unik kundupplevelse, är en första testbutik för Netto som planerar att växa i Mellansverige.

– Netto har tagit fram ett nytt formspråk, vilket tillsammans med praktiska förändringar erbjuder kunden en helt ny butiksupplevelse. Bland annat har butiken ett nytt kundvarv och ny butikskommunikation som gör det lättare att hitta rätt varor. Dessutom satsar vi på förändringar inom sortiment, framför allt inom butikens färskvaruavdelning, säger Anders Wennerberg, VD för Netto Sverige. Samtidigt behåller vi samma konkurrenskraftiga priser som alltid är en anledning att besöka Netto, tillägger Anders.

Nettokedjan, som startade i Sverige 2002, har som kännetecken att erbjuda prisvärda varor med hög kvalitet. Till dessa värden läggs nu en förbättrad kundupplevelse med ännu enklare navigation i butiken och ett större fokus på färskvaror såsom nybakt bröd, frukt och grönt och kött. Den nya butiken i Örebro är den första Nettobutiken i Sverige som rullar ut det nya konceptet.

– Vi valde Örebro eftersom Netto redan idag är starka i södra Sverige. Våra planer framåt innebär att vi vill växa i Mellansverige och då är Örebro strategiskt rätt plats för oss att visa Nettos nya ansikte för svenska konsumenter, säger Anders Wennerberg.

Netto, som idag är känt för låga priser och god kvalitet, vill ta ett större ansvar inom hållbarhetsområdet. Koncernen har tagit flera initiativ inom områden som matsvinn, bättre djurhållning, ekologiska matvaror och sociala samhälleliga frågor som t.ex. reduktion av plaster.

– Hållbarhetsfrågor är centrala idag i vårt samhälle. Med vår nya konceptbutik nära studentområden i Örebro så hoppas vi på ett stort intresse från yngre och medvetna konsumentgrupper, även om alla naturligtvis är mycket välkomna till oss, säger Pernilla Kihlén, Regionschef, för Netto Tybble.

,