De kan bli Svealands främsta entreprenör

Torsdagen den 8 november har entreprenörer från tio företag chansen att bli Svealands främsta entreprenör när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Västerås. Bland finalisterna som gör upp om titeln och en plats i den nationella finalen i januari finns grundarna bakom HT Hairextension, L.E Vegetables och Neriketolkarna.

Efter en omfattande nominerings- och urvalsprocess är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser.

Här är de nominerade:

– Precis som förra året har vi ett mycket starkt finalfält i region Svealand. Gemensam nämnare för samtliga är att de inom respektive bransch utmanat, eller utmanar den rådande strukturen. Det är också roligt att själva branschspridningen är så stor, från tolkföretag och byggföretag till potatisodlare och lamparmatur. Vår jury kommer få det tufft att utse en vinnare, helt klart. Sedan vill jag till sist passa på att hylla förra årets regionvinnare Claes Mellgren och Per-Olof Andersson som faktiskt tog hem den nationella finalen också. Jag håller både tummar och tår för att någon av våra finalister återupprepar bedriften, säger Mathias Wallin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand.