Snart dags för julmarknad på Dylta Bruk – “njuta av traditionsenliga dofter, smaker och ljud”

Den andra helgen i november slår Dylta Bruk upp portarna för julmässa, eller julmarknad om man så vill, i regi av Svenska Slottsmässor. Dylta Bruk ligger 1,5 mil norr om Örebro och hit kommer flera av landets bästa hantverkare för att ställa ut sina egentillverkade varor som säljs direkt av hantverkaren utan mellanhänder, uppger arrangören.

“Julmässan innebär en god chans till att hitta en och annan julklapp samtidigt som besökarna får njuta av traditionsenliga dofter, smaker och ljud för att den rätta julkänslan ska infinna sig. I matboden finner besökarna en uppsjö av juldelikatesser som man givetvis får provsmaka”.

Dylta Bruk är en stilfull herrgård med närmast slottslikt utseende och en unik huvudbyggnad helt i trä med anor från 1740-talet, byggt på källarvalv från 1575.

källa/ foto: Svenska Slottsmässor

,