Manifestation till stöd för Länsteatern – fyra skådespelare varslade om uppsägning

På lördagen genomförs en manifestation till stöd för Länsteatern. Det ligger nu ett varsel om uppsägning av fyra av den fasta ensemblens anställda. Det är hälften av skådespelarna på teatern.

Så här skriver arrangören inför lördagens möte: “Teaterkonsten i Örebro är hotad. Stoppa nedskärningarna av Örebro Teaters ensemble. Med anledning av de aviserade nedskärningarna vid Länsteatern i Örebro kommer vi att samlas till en manifestation lördagen 10 november klockan 13.30 på teaterplan, Norra Strandgatan i Örebro”.

“Vi vill protestera mot ett orimligt och ogenomtänkt förslag som riskerar att utarma kulturen i Örebro stad och län. Vi är övertygade om att det går att hitta andra lösningar för att täcka den miljon i underskott, som nedskärningarna hänvisas till, än att slå sönder en framgångsrik teaterensemble. Talare: Simon Norrthon, ordförande för Teaterförbundet, Anna Lyons, skådespelare, Rebecka Cardoso, regissör och dramatiker med flera samt musik”.

Läs mer om varslet här: 

Länsteaterns vd om varslet: ”I praktiken innebär det en ständig neddragning”

,