Här planeras för ny “entré” vid Resecentrum – blir kontor och hotell

På fastigheten Olaus Petri 3:324, invid Örebros resecentrum, planerar fastighetsbolaget Klövern för hotell och nya kontor. Detaljplanen vann laga kraft 2014 och den aktuella byggrätten uppgår till totalt 11 000 kvadratmeter.

Fastigheten Olaus Petri 3:324 är belägen vid norra infarten till Örebros centrum och ligger inom kommunens beslutade satsning “Pulsådern Örebro”. Klöverns ambition är att fortsätta utvecklingen av området och skapa ett viktigt landmärke för regionen med kontors- och affärslokaler i detta eftertraktade läge genom att skapa Örebro Entré.

Högsta byggnaden inkluderar hotell och kontor i 14 våningar med attraktiv utsikt över Örebro. Här kommer vi att erbjuda moderna kontor med flexibla ytor mellan 250-12 000 kvm och cirka 4 000 kvm blir hotell. Från de översta våningarna har man en vy över hela Örebro, se bort till Kilsbergen och dess bergåsar och ut över Hjälmaren.

Hotell- och kontorsytor nyproduceras och den befintliga tegelbyggnaden moderniseras med en glasad tillbyggnad. I fastigheten finns en restaurang men även närhet till flertalet restauranger och caféer runt resecentrum. I resecentrum som ligger ett stenkast bort finns tåg, bussar och taxibilar, en knutpunkt för hela Örebro där du har kommunikationsmedel till alla stadsdelar.

Omgivningarna med närhet till city medger även goda möjligheter för träning och promenader i stimulerande miljö. En kort promenad bort är du mitt i centrum och magnifika Örebro slott som stoltserar med Svartån rinnande runt sig.

Utöver fastigheten kommer vi även att skapa cirka 130 parkeringsplatser, varav 110 st i p-garage.

Beräknad inflyttning under hösten 2020.

källa/foto: Klövern

,