Den Magiska Maskinen kommer tillbaka – “en överraskande, färgsprakande show”

Den 15 december är det premiär för andra upplagan av projiceringsshowen ”Den Magiska Maskinen” på Örebro slotts västra fasad. Örebrokompaniet är arrangör och kommer bjuda publiken på en överraskande, färgsprakande show producerad av ett nytt spännande team.

 Det blev ett mycket uppskattat och välbesökt evenemang, 2017, när ”Den Magiska Maskinen” genomfördes för första gången. Showen fick spridning långt utanför Örebros gränser framför allt via sociala medier. Tack vare det positiva utfallet väljer Örebrokompaniet att följa den tänkta tre-årssatsningen och genomför evenemanget även i år.

– Vi fick väldigt fin feedback från örebroarna efter förra årets show. Vår målsättning med evenemanget är att sprida julstämning och skapa stolthet över både slottet och vår fina stad, säger Louise Anestad, varumärkesansvarig, Örebrokompaniet, och fortsätter:

– Detta märktes förra året tydligt på plats men också i våra sociala kanaler där många utflyttade örebroare postade inlägg om hur stolta de var för sin hemstad.

Årets show bjuder på flera spektakulära nyheter. Ett nytt produktionsteam ligger bakom föreställningen. Bolaget heter Green Wall Designs och har designat shower och visuella uttryck till bland annat Kents och Icona Pop, Eurovision Song Contest, Inflames, Danska Kungliga Operan med fler.

– Att göra en fasadprojicering är på sätt och vis den ultimata integreringen av scenen, som vi oftast förhåller oss till, och det visuella innehållet. Det ena kan så att säga inte existera utan det andra. Det skall bli sjukt spännande att dyka ner i detta projekt och se vad vi kan ställa till med, säger Viktor Rundlöf, Green Wall Designs

Publiken kommer få ta del av en upplevelse där fokus ligger på färg, form, effekter och musik. De populära hasselmössen från fjolårets evenemang kommer givetvis att dyka upp även i år. Musiken är specialkomponerad enbart för årets show av Johan Ekhé, känd bland annat från popbandet Hoffmaestro och som låtskrivare bland annat åt Robyn, Orup och Kaliffa.