Adde Malmberg regisserar en “halsbrytande fars med både svärta och bett”

Lördagen den 8 december har Anthony Neilsons Lögn i helvete premiär på Örebro Teater. “Det blir en rolig, halsbrytande fars vars spelperiod sträcker sig genom mellandagarna och en bit in i 2019. För regin svarar Adde Malmberg”, skriver teatern i en information.

Handlingen: “Gobbel och Blunt är inte precis poliskårens skarpaste hjärnor, och när de ska lämna ett sorgebud på självaste julafton är det upplagt för problem. För hur berättar man för en förvirrad gammal dam och hennes man med svagt hjärta att deras enda dotter är död? Kanske är det ändå bäst att vänta lite? Snart är de intrasslade i en väv av lögner med präster, medborgargardister och döda hundar och möjligheten att säga sanningen tycks bara mer och mer avlägsen”.

“Vi bjuder i höstmörkret på något efterfrågat: En rolig, halsbrytande fars med både svärta och bett, där förvecklingarna går på högvarv i ett rappt tempo”, utlovar teatern.

Medverkande: Malin Berg, Siw Erixon, Anders Hambraeus, Hanna Lekander, Anna Lyons, Jan Modin och Hans Christian Thulin

foto: Stefanie Andersson