Var femte av Örebro kommuns anställda har skaffat förmånscykel

På bara drygt ett år har var femte av Örebro kommuns tillsvidareanställda skaffat förmånscykel. Nu rullar över 2 750 förmånscyklar på gatorna här i Örebro, meddelar kommunen.

“Örebro kommuns erbjudande om förmånscykel till tillsvidareanställda fortsätter att väcka stort intresse. Nu har cyklarna från höstens beställningsperiod nått sina nya ägare, 431 stycken. Av dem var 49 hälften elcyklar”, skriver de.

– Vilken cykelstad ni är. Örebro kommun har redan näst flest förmånscyklande medarbetare i hela Sverige. Och vi kan se att grannkommunerna har inspirerats att hänga på, så det rullar just nu cirka 4 000 förmånscyklar i regionen, säger Richard Claesson, affärsområdeschef på Ecochange.

– Nu under hösten har vi sett en stor ökning av antalet beställda elcyklar. Det skulle kunna peka på att vi även når pendlare och de som inte cyklat på länge, så det känns väldigt roligt, säger Lena Larsson, HR-direktör på Örebro kommun.