Nu kan du bo i Los Angeles i Örebro – säljstart för bostäder i Norra Ormesta

OBOS har vunnit en markanvisningstävling för att bygga bostäder i Norra Ormesta, cirka 3,5 kilometer från Örebro centrum. Området ligger naturskönt, bara 500 meter från Hjälmaren och nära naturreservatet Oset.

– Det är verkligen ett attraktivt område, för den som vill ha nära till natur och friluftsliv och samtidigt kunna ta cykeln eller en promenad in till centrum, säger projektutvecklare Henrik Wirén.

De nio hus som OBOS planerar att säljstarta i slutet av november är på 140 kvm och får en exklusiv framtoning både interiört och exteriört.

– Vi har tagit hjälp av välrenommerade arkitektbyrån Krook & Tjäder för att skapa hus som vi tror kommer att uppskattas, kanske framför allt av barnfamiljen, säger Henrik.

Invändigt har husen öppen planlösning i entréplan, stora glasfönster mot trädgården, stort föräldrasovrum med dressing room och öppet mellan bjälklagen för fri sikt upp till övervåningen.

– Vi har frågat oss själva vad som står högt på kundernas önskelista, säger Henrik. Dessa hus har en hög grundstandard och finplanerade tomter, vilket betyder att allt är klart när man flyttar in – något som är ovanligt för äganderätter, där du ofta får planera trädgården själv.

OBOS har också lagt stor vikt vid planeringen av kvarteret där husen växer fram.

– Eftersom vi bygger nio hus här så hoppas vi verkligen på en genuint trivsam grann- och kvarterskänsla, säger Henrik. Det gör vi genom att skapa en mittpunkt i kvarteret med orangeri, pergola, vedeldad ugn, grönska och små smitvägar som slingrar sig genom området.

Norra Ormesta är ett område där flera aktörer har valt att bygga i framtiden, och det planeras dessutom för en helt ny förskola i närområdet. Kommunen släpper också villatomter, som man alltså får åtkomst till genom den kommunala tomtkön.

– Men det vi vet är att den kön är lång, säger Henrik. Med våra OBOS-hus kan vi erbjuda nyckelfärdiga hus med finplanerade tomter i ett riktigt attraktivt område.

Projektet går under namnet Kv Los Angeles och har en beräknad inflyttning i vår/sommar 2020.