Örebro vill locka IT-folk från Stockholm

I dag startar Örebrokompaniet en kampanj för att locka IT-utbildade från Stockholm till Örebro. “Stockholmarna lägger tre gånger så lång tid som örebroarna på att ta sig till och från jobbet, deras bostäder kostar dubbelt så mycket som i Örebro och på ingen annan plats i landet bor unga vuxna hemma i lika stor uträckning som i Stockholm”, skriver de i en information.

– Det är helt galet att stockholmare i genomsnitt spenderar mer än 270 timmar om året på att pendla till och från jobbet. Just nu fokuserar vi på att rädda stockholmare som jobbar med IT. Vi vet att de har det tufft där borta och vi behöver fler IT-talanger i Örebro, säger Louise Anestad, varumärkesansvarig på Örebrokompaniet.

Nu finns många lediga tjänster i IT-branschen och Örebro behöver hjälp med att tillsätta dem.

– Vi vill göra dem uppmärksamma på att det går att få ett bättre liv i Örebro. Ett liv med mindre stress, kortare väg till jobbet, större boende och mer tid över till familj, fritid och annat som gör livet bättre, säger Louise Anestad.

Kampanjen “Rädda en stockholmare” startar den 12 november.