Popsicle återförenade med spelning på Frimis

I våras kom nyheten att 90-talets indiekungar Popsicle skulle återförenas. Efter bejublade sommarframträdanden på Gröna Lunds stora scen, Liseberg och Way Out West sålde bandet i oktober ut Nalen i Stockholm. Under våren 2019 följer bandet upp med ett fåtal väl valda spelningar runtom i landet: Malmö släpptes upp förra veckan och nu adderas även stopp i Uppsala och Örebro den 8 mars på Frimis. Hyllade och albumaktuella Many Voices Speak agerar support alla tre kvällar.

Få svenska band har varit så utmärkande för sin samtid som Popsicle. Bandet som redan 1992 banade väg för den svenska indiescenen med sitt debutalbum Lacquer, som de också senare kammade hem en grammis för i kategorin Årets Rock.

Norrlandsbandet följde upp detta med albumen Abstinence, Popsicle och Stand Up And Testify. Skivorna innehöll klassiska låtar som Sunkissed, Hey Princess och Not Forever som har varit soundtracket till mångas 90-tal. Alla bandets album placerade sig på de svenska albumlistorna.

Bandet turnerade flitigt i Sverige under 90-talet. Alltifrån indieklubbar till de stora festivalscenerna. Men efter en turné i Japan 1999 bestämde sig bandet för att lägga ner. De återvände för en avskedsspelning på Cirkus i Stockholm i april 2005, sedan åter till tystnad.

Förra året släpptes Popsicles inflytelserika debutalbum Lacquer för första gången på vinyl, den första upplagan på 500 exemplar sålde slut på en dag.