Doug Seegers spelar jullåtar i Vasakyrkan – till stöd för Erikshjälpen

Efter förra årets succé kommer Doug Seegers tillbaka till Sverige för en ny julturné, Give it away Christmas tour 2018. Den 5 december spelar han i Vasakyrkan i Örebro.

Med start den 21 november kommer countrymusikern Doug Seegers att under fyra veckor sprida värme och julstämning runt om i Sverige. Liksom förra året gör han sin julturné tillsammans med barnrättsorganisationen Erikshjälpen, för att bidra till insatser för gatubarn i Uganda.

‘Doug Seegers har blivit en älskad artist i Sverige, efter att han upptäcktes av Jill Johnson i tv‐programmet ”Jills veranda” 2014. Då levde han som hemlös gatumusiker i Nashville. Sedan dess har mycket hänt och 2018 är ett speciellt år. Tidigare i år köpte Doug sin första egna bostad, ett hus i ett naturskönt område utanför Nashville. Han har nu på riktigt ett eget hem.
– Det är en stor dröm som har gått i uppfyllelse, säger Doug Seegers.
– På baksidan av huset har jag en stor veranda där jag kan sitta och dricka kaffe, spela gitarr och titta på alla djur som rör sig kring huset. Rådjur, ekorrar och fåglar. Och i garaget har jag inrett ett snickeri där jag tillverkar allt möjligt, bland annat min nya säng som jag är ganska stolt över.

Under 2018 har han också spelat in ny musik och han planerar att under nästa år släppa sitt sjätte album.

I och med arbetet med att skriva och spela in ny musik har Doug Seegers inte varit så mycket i Sverige under året, men att göra en julturné i Sverige är något han väljer att prioritera. Give it away Christmas tour 2018 pågår mellan 21 november och 16 december. Doug har med sig fyra musiker och konserterna blir avskalade, akustiska och nära med både Dougs egna sånger och klassiska julhits.

– Förra julen spelade Doug för fulla hus från Malmö i söder till Piteå i norr. Det var fantastiska konserter, med mycket känsla, äkthet och så klart glimrande bra musik. Nu ser vi på Erikshjälpen fram emot en ny julturné där fler människor får ta del av Doug Seegers unika berättelse och musik. Vi är också tacksamma över att han återigen låter julturnén göra gott för barn som lever i utsatta situationer, säger Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen.

Doug Seegers är ambassadör för Erikshjälpen och överskottet från Give it away Christmas tour 2018 går till arbete för att hjälpa barn som lever på gatan i Uganda. Doug Seegers vet vad det innebär att bo på gatan och mötet med gatubarn i Uganda berörde honom mycket

– Tillsammans med Erikshjälpen har jag besökt Uganda och arbetet som hjälper barn att rehabiliteras och återförenas med sina familjer. Det är ett viktigt arbete och behoven är stora, så jag vill vara med och stötta det arbetet, säger Doug Seegers.