Kristina Aczél Nebron firar 25 år som fotograf – utställning på Kulturhuset

För Kristina Aczél Nebron på VA´ FINT FOTO har fotografering länge varit en passion. Nu firar hon 25-årsjubileum som fotograf genom att blicka tillbaka på sitt liv inom, men även utanför, branschen. Den 24 november på Kulturhuset, Järnvägsgatan 8, anordnas vernissagen Min gömda skatt, där foton som inte sett ljuset på länge ställs ut. Vissa av dem har aldrig någonsin visats offentligt, berättar Kristina.

Kristina Aczél Nebron är utbildad på fotoskola i London, där hon tog examen 1993. Nu – 25 år senare – firar hon sitt jubileum under ett händelserikt år. Dels belönas Kristinas yrkesskicklighet med ett gesällbrev som hon tilldelas i Blå Hallen i Stockholm, och dels anordnar hon en vernissage. Min gömda skatt äger rum den 24 november kl. 12–16 i Kulturhuset. Där kan besökarna trollbindas av foton från årens gång som Kristina håller varmt om hjärtat. Utställningen presenterar en återblick från en erfaren konstnärssjäl – Kristina i retrospektiv.

,