Midnattssolsrallyt utgår från Örebro – en hyllning till Stig Blomqvist

KAK Midnattssolsrallyt, Sveriges största och ett av Europas finaste historiska rallyn kommer 2019 att köras med Örebro som centralort för hela tävlingsarrangemanget.
Tävling kommer att arrangeras som en hyllning till en av världens främsta rallyförare Stig Blomqvist,uppväxt och boende utanför Örebro.

Tävlingens dagsetapper kommer att utgå från Örebro och omfattar Örebro med kringliggande kommuner. Tävlingens datum är, som tidigare meddelats, 10-13 juli 2019 och genomförs i samarbete mellan KAK och lokala motorklubbarna.

Stig Blomqvist, som erövrade världsmästartiteln i rally 1984, säger så här om evenemanget:
”Det ska bli skoj med Midnattssolsrallyt i Örebrotrakterna. Det var tillsammans med de här
motorklubbarna och på de här vägarna som jag började köra rally en gång i tiden. Att få visa upp mina hemtrakter under Midnattssolsrallyt med slottet mitt i Örebro centrum för alla deltagare och gäster är naturligtvis jättekul.”

Örebrokompaniet är Örebro kommuns marknadsbolag och har uppdraget att marknadsföra Örebro. Uppdragsgivare är Örebro kommun och Örebrokompaniet har i uppgift att värva, initiera, och leda evenemang som är bra för Örebro stad men även för hela regionen. Jimmy Führ, på Örebrokompaniet säger:

“Att KAK väljer Örebro som centralort för Midnattssolsrallyt 2019 är jättekul. Örebro-kompaniet har inom ramen för projektet Stora Evenemang i Örebroregionen tillsammans med KAK och de regionala motorklubbarna tittat på möjligheten att arrangera rallyt i Örebro tillsammans med övriga kommuner i regionen under lång tid. Det känns mycket positivt att vi nu kan vi gå ut med denna nyhet.”

källa/ foto: Örebrokompaniet