Dubbla utställningar på slottet – Länets konst och Jan Håfström

På lördagen var det vernissage för två utställningar på Örebro slott. Då invigdes både Länets konst och Jan Håfströms Barnet i tornet.

Samlingsutställningen Länets konst är öppen för alla konstutövare i länet. En nyhet är att Länets konst denna gång har två klasser, varav en salong är för ung konst. Den visas på Tegelbruket, informerar länsmuseet.

Utställningen med Håfströms verk visas i det sydöstra tornrummet – salen som också fått ge namn till utställningen. “Från fönstren i utställningen blickar man ut över Örebro där konstnären tillbringade barndomsåren. Det som skiljer denna utställning från Jan Håfströms tidigare är att många av verken länge har funnits hemma i hans ateljé. Han har haft den nära inpå sig, och de har inte ställts ut så ofta”, skriver museet.