Örebro Race Day 2019 ställs in – STCC valde bort Örebro för Danmark

Örebrokompaniet beslutar att ställa in evenemanget Örebro Race Day 2019. Förutsättningarna för genomförandet har de senaste dagarna förändrats vilket gör att de ekonomiska konsekvenserna inte är försvarbara. När Örebrokompaniet tidigare i år berättade att arrangemanget planerades arrangeras år 2019 var det med två förbehåll: ekonomi och tillståndsfrågan.

– När vi planerar en så pass stor förändring i stadens infrastruktur som ett Race Day innebär måste fördelarna överväga nackdelarna. Nyligen fick vi information av en partner, som vi under en längre tid har fört dialog med, att deras medverkan inte längre är aktuell. På grund av konsekvenserna för Race Days program och ekonomi väljer vi att ställa in, säger Christer Wilén, VD, Örebrokompaniet.

Örebrokompaniet har under längre tid fört en dialog med STCC om att lägga en deltävling på Örebro Race Day 2019. Nu har STCC valt att lägga deltävlingen i Danmark istället för Örebro. Med STCC som partner skulle Örebro Race Day 2019 få en stor publikattraktion, tv-sändning – och betongen som skyddar publiken. I och med detta beslut blir det svårare att skapa en hållbar ekonomi i projektet.

– Vi tycker det känns tråkigt att Örebro Race Day inte arrangeras år 2019. Vi har ett starkt koncept och upplägg för ett evenemang i en stad som har en anrik racingkultur. Dessutom utvecklar vi konceptet med fokus på hållbarhet i framtidens motorsport, fortsätter Christer Wilén.

Varför väljer STCC att inte medverka i Örebro Race Day 2019?

– Vi ser med tillförsikt på framtiden och förnyelsebara bränslen inom motorsporten. Det är ett oerhört spännande och modigt grepp Örebro stad vill ta, tiden för oss är just nu inte rätt men vi vill gärna hålla dialogen levande inför ett framtida Örebro Race Day, säger Karin Bååth, COO, STCC AB.

Tanken på ett framtida Örebro Race Day med fokus på framtidens hållbara lösningar inom motorsport lever kvar och Örebrokompaniet arbetar vidare med utvecklingen av konceptet.

källa: Örebrokompaniet

, ,