Extra julöppet på Örebro slott – pyssel, lussebullar och premiär för café

 

På lördag blir Örebro slott ett extraöppet Julslott. Då fyller Örebrokompaniet och landshövdingen lokalerna med lussebullar, jultomte, pyssel och premiär för Spöket Laban.
I år tar Maria Larsson emot när hon låter residenset vara öppet mellan klockan 11-14. Förutom hembakade lussebullar, saft och kaffe blir det julpyssel och barnen kan lämna in sin önskelista till tomten. Och i kungens sovrum, i ett av residensets slottstorn, ställer kvinnokooperativet ViVillAlla från Vivalla ut sina egendesignade produkter; färggranna älgar och julkransar. Det blir också tävling för barn med tema djur och natur.

Örebrokompaniet – nu med hjälp av Spöket Laban – är med under lördagen och gör Slottet mer öppet än någonsin för barn och vuxna: Sagovandring med guidning och historier om Slottet och gamla jultraditioner

Och samtidigt pågår i Slottet Örebro läns museums konstutställningar om länets konst samt Barnet i tornet av Jan Håfström. Dessutom är det här dagen premiär för Lill-Annas nya slottscafé.

 

,