Lysande Ledin avslutade i Örebro – “en fullmatad föreställning med extra allt”

“Efter 124 spelningar landet runt var det på lördagen dags för finalen av Tomas Ledins show Skarpt läge. Och det sägs ju att övning ger färdighet, ett uttryck som mer än väl stämmer in på spelningen i Conventum Arena. Ledin och hans medmusiker bjöd publiken på en fullmatad föreställning med extra allt. Sveriges popkung tog oss med på en resa från Höga Kusten ner till San Michele i Italien. Och däremellan stod hans klassiska hits på rad i den två timmar långa glittrande showen.

Folkmusik från Ledins hembygds varvades med hans personliga favoriter och inspiratörer när det gäller musik, till exempel Springsteen och Dylan. Publiken i den fullsatta arenan fick även höra anekdoter från hans långa artistliv. Bland annat när han för första gången spelade upp de inledande tonerna till Sommaren är kort. Det var för svärfar och skivbolagsdirektören Stickan Andersson som Ledin laddade kassetten i bandspelaren och tryckte på Play. Stickan trodde nog direkt att detta kunde bli en hit – om ABBA-Björn och Benny hade skrivit den…

Den 125:e och sista spelning var verkligen en högtidsstund för alla Ledin-vänner. Och även om musiken har tystnat för en stund, så är han säkert snart ute på turné och spelar för oss igen. Och publiken kommer garanterat att fylla spelplatser runt om i Sverige.”

K-G Ekblom, Örebrokuriren.se