Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog på listan över de 100 bästa hotellen

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog hamnar på White Guides lista över de 100 bästa hotellen i Sverige. – Jag är så otroligt stolt och glad att vi på Katrinelund lyckats sätta oss på kartan över Sveriges 100 mest intressanta hotell, säger vd Roger Hjälm i en kommentar.

– White Guide har hjälpt passionerade gäster att hitta rätt bord i femton år. Nu ska vi hjälpa dem att hitta rätt säng och rätt barstol. Framför allt vill vi lyfta fram de stora personligheterna, hotell och barer som bjuder på nytänkande, härlig stämning eller unika upplevelser av något slag, Lars Peder Hedberg, White Guides publisher.

Bilden visar sjökrogen, gästgiveriet ligger i direkt anslutning till den sjönära restaurangen.

Så här skriver White Guide om Katrinelund:

Här fanns på 1800-talet en utskeppningshamn för järn från bruken i trakten, och det är den gamla faktorsbostaden som fungerar som huvudbyggnad för gästgiveriet. Härifrån har man skön utsikt över Hjälmaren och den endast sommaröppna Sjökrogen nere vid vattnet. I huvudbyggnaden finns restaurang, konferens- och sällskapsrum medan intilliggande längor rymmer hotellrum och ett rymligt gym med modern utrustning. Poolen har ett skjutbart glastak och är öppen året runt. Standardrummen är små men smakfullt inredda med det man behöver och lite till. I ett litet träskåp på väggen hittar vi små vinflaskor med tillhörande glas och på det lilla skrivbordet står en espressomaskin. Restaurang Verandan är värd ett eget kapitel med delikata och fantasifulla rätter av närproducerade råvaror från land och sjö. Där serveras också finfin frukost med stora inslag av egentillverkat och lokalproducerat. Vi känner oss väldigt välkomna, från ankomst till avfärd, och den lilla påsen med hemgjord nötgranola som avskedspresent blir pricken över i.”