Stortorget blir på nytt Kärlekens torg – invigning den 12 december

“Örebro är en riktig julstad och bättre blir den för varje år. Under vecka 50 får Örebro ytterligare en mötesplats vintertid, nämligen ett kärleksträd sponsrat av nästan alla fastighetsägarna runt Stortorget dessutom bidrar Örebro kommun med lika mycket. Invigning är den 12 december”, skriver City Örebro i en information.

Under hela vecka 50 fortsätter den gemensamma insamling till Musikhjälpen under rubriken: “Örebro tillsammans för Musikhjälpen” med målsättning att hamna bland topp 5 i landet. Initiativtagare till Örebro tillsammans för Musikhjälpen är: City Örebro, P4 Örebro, NA, Kulturaktiebolaget, Svenska kyrkan, Örebrokompaniet, Örebro Universitet och Örebro Studentkår.

– Det är fantastiskt att våra fastighetsägare och att Örebro kommun är så generösa och bidrar till att skapa en allt trevligare och ljusare julstad, säger vd Stina Storm från arrangerande City Örebro.

Kärleksträdet på Stortorget, eller Kärlekens torg, kommer att tändas den 12 december och samma kväll uppträder P4 Örebro Årets Lokalartist på torget. P4 Örebro kommer att sända från torget under hela eftermiddagen på onsdagen den 12:e.

– P4 Örebros tradition att låta lyssnarna utse årets Lokalartist lever vidare. Under invigningskvällen kommer årets vinnare hyllas och möta sin publik från scenen. Vi vet att vi kommer att vara superstolta över lyssnarnas val, säger Mattias Holm, programchef P4 Örebro.

Kl 18.00 invigs trädet med körsång och sedan fortsätter kvällen fram till 20.00 med uppträdanden bland annat av Årets lokalartist,

,