Adolphson-Falk i konserthuset: En nostalgisk synthresa över tid och rum

“Tomas Adolphson och Anders Falk träffades för första gången 1968. Då började de att göra musik tillsammans. Det var under tidigt 80-tal som duon blev Adolphson-Falk med hela folket och de ses idag som synthpionjärerna i landet. En av de viktigaste bitarna i deras musik var och är Greg FitzPatrick, det var han som satte ljud på klassiska skivor som Med rymden i blodet och Över tid och rum. Dagge Lundquist var då producent för albumen. I går stod de på samma scen i Konserthuset i Örebro och bjöd på en riktig nostalgisk resa tillbaka till 1982 och följande år.

Publiken fick efter många, många års väntan äntligen höra låtar i sitt originalskick, även om vissa arrangemang hade förändrats något. Men grunden, med synthljuden från Gregs magiska maskiner fanns där. Publiken fick bland annat höra den singel som startade karriären för A-F, Blinkar Blå. Mycket av texterna från den tiden handlar just om datorer, rymden och mänskliga relationer.

Texten i Hav får man nog revidera lite, menade Tomas Adolphson. Den handlar om våra hav som oändliga källor… Andra låtar som spelade i sina ursprungliga versioner var Tracks-ettan Ifrån, Mr Jones maskin, 1-0-0-1-0, Från min radio, Stockholmsserenad, Nu lever jag igen – och så fick örebropubliken även lyssna till Mer Jul, en låt som återkommer i radio den här tiden på året. Varje år.

Örebrokuriren ger högt betyg till Adolphson-Falks jubileumskonsert 50.”

K-G Ekblom, Örebrokuriren

Medverkande:

Tomas Adolphson – Sång, gitarr
Anders Falk – Sång, gitarr
Greg FitzPatrick – Synthesizers
Dag Lundquist – Trummor och percussion
Hans Loelv – Dragspel & keyboard
Magnus Marcks – Bas