Örebroforskare får 28,7 miljoner kronor från Vetenskapsrådet

För första gången har forskare inom Region Örebro län fått pengar från Vetenskapsrådet för klinisk behandlingsforskning. Helena Fadl har fått 18,2 miljoner kronor för sin forskning om graviditetsdiabetes och Josefin Sundh har fått 10,5 miljoner kronor för att hjälpa patienter med kroniskt obstruktiv lungsjukdom, KOL.

– Det är mycket roligt att forskare från Region Örebro län har erhållit imponerande anslag från Vetenskapsrådet. Konkurrensen och de höga kraven som ställs visar att den kliniska forskningen hos oss är i stark utveckling, säger Mats G Karlsson, forsknings- och utbildningschef vid Region Örebro län.

Det finns möjlighet att höra mer om forskarnas studier den 14 december klockan 7.45-8.30 i Wilandersalen, M-huset, på Universitetssjukhuset Örebro.

foto: Elin Abelson