Keltiskt julfirande på konserthuset – “irländsk och engelsk folkmusik står i centrum”

West of Eden bjuder, tillsammans med kören Primula Veris, in till keltiskt julfirande där irländsk och engelsk folkmusik står i centrum.

Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert. West of Eden har utnämnts till ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine och samarbetat med musiker från The Chieftains, Alison Krauss & Union Station, Mark Knopfler’s band m.fl. Förra året fyllde West of Eden 20 år. En bedrift som firades med en samlings-skiva och en jubileumsturné vilken tog bandet till Kina.

I februari 2019 släpper man sitt elfte album, ”The Flat Earth Society”, men innan dess ger man sig ut på en Europa-turné med Celtic Christmas vilken når Örebro Konserthus den 14 december klockan 19.00.

West of Eden är:
Lars Broman: Fiol
Martin Holmlund: Bas
Ola Karlevo: Trummor, Bodhrán
Jenny Schaub: Sång Dragspel, Tin Whistle
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Cittern, Piano
Henning Sernhede: Elgitarr & Akustisk Gitarr, Mandolin

foto: Nettan Kock