De har hjälpt till att lysa upp city inför jul – investering på tre miljoner kronor

Organisationen City Örebro har under flera år arbetat med att förstärka och förnya jul- och vinterljusen i Örebro stadskärna och i år har de lyckats hitta finansiering för torgen och två av stadens centrala gator. I år uppgår satsningen till närmare tre miljoner kronor, där fastighetsägarna står för 50 procent och kommunen lägger lika mycket, uppger City Örebro i ett pressmeddelande.

– Jag vågade inte hoppas på att vi skulle lyckas med att landa hem hela förslaget i år och detta bevisar bara vilket engagemang och stort hjärta som finns hos stadens fastighetsägare, säger Stina Storm vd City Örebro

De platser som får ny vinter- och julbelysning är:

  • Järnvägsgatan: hela gatan blir upplyst med s.k. “växande slingor”, totalt handlar det om 78 träd, inkl några träd in på Slottsgatan.
  • Kungsgatan: Nya röda bollar och ny trädbelysning sätts upp, de röda bollarna kom upp under december
  • Järntorget: Här har nya klotlampor upp i träden närmast fastigheterna runt torget, på sikt har vi målsättningen att alla träden ska belysas.
  • Stortorget: Ny trädbelysning i alla (nästan) lite större träd, totalt 30 st. De mindre träden måste få växa till sig lite innan de kan belysas. dessutom förstärks vårt största torg med att den stora julgranen får röda kulor och en stor stjärna i toppen, vid fontänen finns sedan tidigare ett “vattenfall” och högst upp på torget har vi beställt ett “kärleks träd” som placeras på den plats där Musikhjälpen stod 2016.
  • Våghustorget: De tio träden på torget får även de klotlampor och lagom till 4 advent december kommer en stor julkula att levereras.

– Årets satsning tror vi kommer locka både örebroare och besökare att mötas i stadskärnan och göra Örebro mer vintrigt och vackert oavsett när man vistas där. Denna investering ger pengarna tillbaka i form av fler besökare, ökad försäljning, och ökade skatteintäkter. Det kanske viktigaste är att stadskärnan upplevs tryggare och trevligare, säger Stina Storm.

Dessa har varit med och sponsrat belysningen:

Abramssons fastighetsförvaltning, Agora, Alecta, Alvar Pettersson fastigheter, Asplunds fastigheter, Behrn fastigheter, Brf City Senioren, Carlsson & Åqvist AB, Entre Hotels, Esswege Fastigheter AB, John Ekström Bygg AB, Karaffen Förvaltnings AB, Castellum, OP Fastigheter AB, PG Jönsson Fastigheter AB, LG Söderberg Fastigheter AB, Ragnarsson fastigheter AB, Svenska Kyrkan, St Eskils Katolska Församling, W Invest AB, ÖrebroBostäder AB, Örebroporten Fastigheter AB och Örebro kommun.

, ,