Då invigs en lysande julkula på Våghustorget

På lördag den 22 december kommer den senaste nyheten i City Örebros nysatsning på Örebro som julstad. Tillsammans med fastighetsägarna runt torget har City Örebro köpt in en stor julkula som placeras mitt på torget. dessutom går kommunen in med lika mycket som fastighetsägarna lägger totalt.

– Tack vare engagerade fastighetsägare och en välvilligt inställd kommun så har vi möjlighet att utveckla julbelysningen hela tiden, vi vågade inte hoppas på att så många fastighetsägare skulle säga ja till så mycket nysatsning under samma år, detta är förklaringen till att inte all belysning kommit upp till 1a advent, fortsätter Stina.

Invigningen på lördag startar kl 15.00 då kommer julkulan att tändas ackompanjerad av levande julmusik.

City Örebro och Vågengalleriorna bjuder på glögg och pepparkakor. barnen har dessutom möjlighet att lämna sina önskelistor till Tomten. Under eftermiddagen kommer även Citys egen Hasselmus att titta förbi.

– Nu har Våghustorget äntligen fått en riktig juldekoration som vi tror att örebroarna kommer att älska lika mycket som Kärleksträdet på Stortorget, hoppas Stina Storm VD på City Örebro.

– Vi ser fram emot att örebroare och besökare återfår Våghustorget som en naturlig mötesplats, tillägger Nina Dahlström, eventansvarig på City Örebro.

, ,