Alltid öppet på återvinningen i Hovsta – även efter stängning

Nu kan privatpersoner ansöka om att få tillgång till Hovstas återvinningscentraler för att kunna slänga avfall även när det är stängt. Sedan tidigare finns den här tjänsten för Glanshammars återvinningscentral. Det kallas privat inpassering.

Örebro kommun har sedan oktober 2017 erbjudit privat inpassering på Glanshammars återvinningscentral. Nu utökar vi med Odensbacken och Hovsta återvinningscentraler, så att privatpersoner ska kunna slänga sitt avfall när det passar dem.

– Möjligheten har tagits emot väl i Glanshammar och det är glädjande att vi nu kunnat utöka denna service till de som bor runt Odensbacken och Hovsta, säger Charlotte Edberger-Jangdin (C), ordförande för Tekniska nämnden.

– Efter att vi haft privat inpassering i ett år så har drygt 1 000 personer ansökt om privat inpassering, och det har gjorts mer än 5 000 besök på Glanshammars återvinningscentral. Det visar att den här möjligheten passar väl in i hushållens vardag, säger Ola Eklöf, planerare på Kundservice avfall.

källa/ foto: Örebro kommun