Epirocs nya kontor fick årets byggnadspris – “en attraktiv helhet”

I år gick Örebro kommuns byggnadspris till Epirocs kontorsbyggnad i kv. Signalen 8. Ett hedersomnämnande lämnades också till det renoverade jugendhuset i kv. Tingshuset.

Byggnadspriset delades ut vid en ceremoni torsdagen 20 december. Syftet med priset är att inspirera beställare och arkitekter i framtida projekt och förmedla kunskap inom byggande som gynnar den som nyttjar byggnaden och staden som helhet. Priset delas ut av Byggnadsnämnden i Örebro kommun.

Byggnadspriset 2018 går till Epirocs nya kontorshus

Vinnaren av 2018 års byggnadspris är Epirocs kontorsbyggnad i kv. Signalen 8 på Klerkgatan 21. Beställare av projektet är Epiroc. Arkitekt för byggnaden är White och för inredningen står Sweco.

Motivering: ”En kontorsbyggnad med ett helt eget uttryck har uppförts mellan det tidiga 1900-talets industriarkitektur i tegel och 1970-talets kontorsbyggnad. Den nya huskroppen bildar tillsammans med omsorgsfull hantering av utemiljön och inredning en attraktiv helhet. Ett skickligt utfört tillägg som förenar flera tidsepoker och speglar företagets utvecklingsfaser. Epirocs nya kontorshus erbjuder en attraktiv arbetsmiljö för alla anställda som arbetar i lokalerna, men är också en byggnad som berikar upplevelsen av staden, och är därför en värdig pristagare av Örebro kommuns byggnadspris 2018.”

källa/ foto: Örebro kommun

,