Audiologens jourmottagning flyttar på USÖ

Den 7 januari öppnar Audiologiska klinikens jourmottagning portarna till nya lokaler i Universitetssjukhuset Örebro. Invigningen sker klockan 09.00. Den nya mottagningen förbättrar tillgängligheten för patienterna och ger personalen en bättre arbetsmiljö.

För den som har nedsatt hörsel är det viktigt att få snabb hjälp när hjälpmedlen krånglar. På Audiologiska kliniken i A-huset på Universitetssjukhuset Örebro finns en jourmottagning med drop in för enklare reparationer och service. Varje år tar mottagningen emot cirka 12 000 besök.

– Tillgängligheten blir bättre för patienterna. Här kan den som behöver få snabb hjälp med sin hörapparat och andra hörhjälpmedel. Dessutom blir arbetsmiljön bättre för personalen, säger Carina Dahl, ordförande i Fokusberedningen för psykiatri, habilitering och hjälpmedel.

– De nya lokalerna är större och mer ändamålsenliga. Vi får mer utrymme för vår verksamhet där, säger Ann-Christin Backlund, enhetschef på Audiologiska mottagningen Örebro.