Galleri Nord fyller 45 – snart öppnar nya utställningar med värmande uttryck

Galleri Nord fyller 45 år i oktober 2019. De startar det nya året lördagen den 19 januari med en intressant duo-utställning där Björn Bernström visar akvareller och Dan Leonette visar keramik i olika tekniker. En kombination med värmande uttryck, enligt galleriet.

Dan började arbeta med raku för cirka 40 år sedan i Santa Barbara, Kalifornien. Sedan 1986 bor och verkar han på Gotland i Kräklingbo gamla mejeri. Han arbetar nu uteslutande med postfired raku, matt coppers, naked raku och peel-off, bränner också lågbränning, sågspån och saggar.

Björn är född 1966 i Hultsfred, sedan många år bosatt och verksam på Färingsö i Ekerö kommun. Har haft många framgångsrika utställningar sedan 2004 i Sverige och internationellt i Norge, Island, Finland, USA, Spanien, Italien, Mexico, Ryssland och Serbien. Hans akvareller uppskattas över hela världen.